Bursele americane au inchis sedinta pe rosu, victime ale marcarilor de profit si ale deprecierii titlurilor din sectorul energetic, scrie AFP.
Datele de la inchidere au aratat ca indicele Dow Jones Industrial Average (DJIA) a scazut cu 2,13%, la 8.612,13 puncte, iar indicele Nasdaq a pierdut 2,28%, la 1.816,38 puncte. De asemenea, indicele Standard & Poor's 500 a scazut cu 2,38%, la 923,72 puncte.

Scaderile vin in contextul in care Fondul Monetar International (FMI) a revizuit luni in urcare estimarile privind economia Statelor Unite, mizand acum pe o revenire mai puternica incepand de la jumatatea lui 2010, insa a atras atentia asupra riscurilor care o ameninta, in special criza din sectorul imobiliar, potrivit NewsIn.

In raportul anual privind economia americana, FMI estimeaza ca produsul intern brut va scadea cu 2,5% in 2009, fata de 2,8% cat fusese estimat anterior, si va creste cu 0,75% in 2010.

Insa, Fondul atrage atentia ca dificultatile financiare si problemele de pe piata muncii si de pe cea imobiliara vor incetini, pentru o vreme, procesul de recuperare.

Produsul intern brut al Statelor Unite a scazut cu 5,7% in primul trimestru, in termeni anuali, conform noilor estimari publicate de Departamentul Comertului.

Datele publicate in aprilie aratasera ca produsul intern brut, ce evalueaza totalitatea bunurilor si serviciilor din Statele Unite, a scazut cu o rata anuala de 6,1%, dupa o scadere cu 6,3% in trimestrul al patrulea.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Revolut le face competitie brokerilor romani care vand bursa americana