Decizia a mai fost o data amanata la termenul din 2 iunie.

Firma Comrimet, unul dintre actionarii SIF Oltenia, a ridicat exeptia de neconstitutionalitate a pragului de detinere la SIF-uri, in cadrul unui proces pe care il avea cu societatea de investitii, judecat la Tribunalului Dolj.

Potrivit legislatiei in vigoare, investitorii nu pot detine mai mult de 1% din actiunile unei societati de investitii financiare (SIF).

La sfarsitul anului trecut, Comrimet a dat in judecata SIF Oltenia, dupa ce i-au fost limitate drepturile de vot in cadrul unei adunari generale, la care firma era prezumata a actiona in mod concertat cu omul de afaceri Catalin Chelu.

La AGA din 28/29 august 2008, actionarii SIF Oltenia au decis mentinerea lui Dinel Staicu in functia de presedinte si director general al companiei.

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) considera ca pragul de detinere la cele cinci societati de investitii financiare (SIF) limiteaza sau opreste investitiile marilor investitori in piata romaneasca de capital.

In acest sens, AIPC a adresat saptamana trecuta o scrisoare deschisa Curtii Constitutionale, prin care solicita ridicarea limitei de detinere si luarea unei decizii repide, motivand ca aceasta amanare tine departe investitorii straini.