Rafinaria Rafo Onesti (RAF) va propune actionarilor majorarea capitalului social cu maxim 7.064 miliarde lei prin emiterea de 2.825 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune si integrarea creantei de 2,42 milioane lei a societatii Conpet, potrivit convocatorului remis Bursei de Valori Bucuresti.
Daca vor fi subscrise in totalitate actiunile oferite in urma majorarii, Rafo urmeaza sa aiba un capital social de 7.066 miliarde lei. Restul actiunilor nesubscrise urmeaza sa fie anulate.

Perioada de subscriere va fi de 30 de zile, interval in care actionarii existenti isi vor putea exercita dreptul de preferinta.

Rafo are in prezent un capital social de 2,018 miliarde lei, impartit in 807,6 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei/actiune.

Balkan Petroleum Limited este cel mai mare actionar al societatii, cu o detinere de 98,07% din numarul total de actiuni.

Valoare de piata a companiei prezenta pe piata nelistate a Bursei din Bucuresti este de 345,62 milioane lei (81,7 milioane euro) conform cotatiei de 2 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 21 mai.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
SIF Banat Crisana a cumparat un pachet de 5,5% din Conpet