Ca urmare a restructurarilor de la Deutsche Bank, UBS si RBS, dar si pe fondul retragerii din piata a bancii de investitii Dresdner Kleinwort, mai multi specialisti in piete de capital au parasit industria.

Totusi, se observa o tendinta la nivelul de top management al bancilor de investitii din Statele Unite ale Americii: o nevoie tot mai mare profesionisti. Banci cu renume ca Goldman Sachs, Barclays Capital, Credit Suisse, Nomura sau Standard Chartered angajeaza agresiv, conform eFinancial Careers.

De asemenea, Wells Fargo & Co, J.P. Morgan Chase & Co angajeaza bancheri si analisti financiari. Chiar si Bank of America a anuntat deschiderea unor pozitii noi, dupa ce a facut publica strategia de eliminare a peste 35.000 de locuri de munca, conform The Wall Street Journal.

Avansul accelerat al ratei somajului de pe Wall Street da semne de temperare, insa expertii se feresc sa spuna ca o inversare a acestui fenomen este aproape.

Numarul locurilor de munca din sectorul financiar si cel imobiliar a scazut in mai, insa intr-un ritm mai temperat comparativ cu lunile precedente.

In sectorul financiar s-au pierdut 30.000 de slujbe, sub estimarile de 50.000 ale analistilor. Cifra se afla sub media lunilor anterioare, de 46.000.

Jumatate din locurile de munca pierdute in mai au legatura cu sectorul de creditare, ce include si cardurile de credit si finantarile pentru vanzari. Alte 10.800 de slujbe au fost eliminate din sectorul de brokeraj, urmate de alte 3.500 in sectorul asigurarilor. Totusi, au fost create 600 de locuri de munca in sectorul de brokeraj ipotecar.

Bank of America anuntase in decembrie 2008 ca va disponibiliza 35.000 de angajati pana in 2011. Totusi, un purtator de cuvant al bancii a refuzat sa dea o cifra exacta, cand a fost intrebat despre concedierile facute pana acum.

Citigroup a disponibilizat 63.000 de locuri de munca de la finele lui 2007, inclusiv 13.000 de slujbe in martie, dar un purtator de cuvant nu a vrut sa comenteze asupra a ceea ce s-a mai intamplat de atunci.

Anumiti economisti nu sunt foarte optimisti privind viitorul angajarilor pe Wall Street, cel putin atat timp cat economia nu isi va reveni, scrie Reuters.

"Aceste tipuri de evenimente economice au de obicei forma literei U, perioada de nivel minim fiind de o durata mai lunga, si nu in forma de V, unde revenirea are lor foarte repede", a declarat un profesor de economie la Scoala Stern de Afaceri din cadrul Universitatii din New York, Larry White.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Competitia Mastercard Bank of the Year ajunge la a 5-a editie
Setari Cookie-uri