Gigantul de asigurari AIG a mandatat Morgan Stanley si Deutsche Bank AG sa fie coordonatori globali pentru oferta publica initiala a unitatii asiatice American International Assurance (AIA), scrie Wall Street Journal citand surse familiare.
Cele doua bancii de investitii au fost alese din peste 30 de aplicanti, iar in cursul saptamanii trecute 17 institutii au fost intervievate ca urmare a procesului de selectie, afirma brokerii din piata.

Morgan Stanley a fost nominalizat de catre banca centrala americana Fed ca un coordonator global datorita rolului pe care l-a avut in discutiile cu AIG.

Mai surprinzatoare a fost alegerea Deutsche Bank, care nu a fost vazuta cu ochii buni de catre piata in cadrul interviurilor care au avut loc la inceputul lunii.

Morgan Stanley si Deutsche Bank se plaseaza pe pozitia a patra si a sasea din punctul de vedere al bancilor cu investitii in piata de capital din Asia-Pacific de la inceputul anului. UBS AG, liderul pe piata din regiune, nu a fost invitata la discutii.

Grupul Blackstone a efectuat procesul de selectie a coordonatorului si va oferi consultanta pentru lansarea ofertei publice.

IPO AIA va depasi valoarea listarii China Railway

Transformarea unitatii asiatice de asigurari intr-o companie independenta prin listarea pe piata de capital din Asia face parte din eforturile AIG de a plati compensatiile in valoare de 180 miliarde dolari pe care le-a primit din partea guvernului american in toamna anului trecut.

Aceasta IPO, prin care grupul urmareste sa atraga capital intre 5 si 10 miliarde dolari in primul trimestru al anului viitor, ar putea sa fie cea mai mare oferta de pe piata de capital din Asia-Pacific din ultimii doi ani, potrivit datelor Dealogic.

In martie 2008, China Railway Construction Corp. a atras in urma unei duble listari 5,7 miliarde dolari, la bursa din Hong Kong si Shanghai.

AIA a fost fondata in Shanghai in 1919 si cuprinde 13 piete din zona Asia-Pacific, inclusiv Australia, Hong Kong, India si Coreea de Sud. De asemenea, este singurul asigurator strain care detine licenta in China.

La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, unitate asiatica a AIG avea active de 60 miliarde dolari si peste 20 milioane de clienti.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri