Cele doua bancii de investitii au fost alese din peste 30 de aplicanti, iar in cursul saptamanii trecute 17 institutii au fost intervievate ca urmare a procesului de selectie, afirma brokerii din piata.

Morgan Stanley a fost nominalizat de catre banca centrala americana Fed ca un coordonator global datorita rolului pe care l-a avut in discutiile cu AIG.

Mai surprinzatoare a fost alegerea Deutsche Bank, care nu a fost vazuta cu ochii buni de catre piata in cadrul interviurilor care au avut loc la inceputul lunii.

Morgan Stanley si Deutsche Bank se plaseaza pe pozitia a patra si a sasea din punctul de vedere al bancilor cu investitii in piata de capital din Asia-Pacific de la inceputul anului. UBS AG, liderul pe piata din regiune, nu a fost invitata la discutii.

Grupul Blackstone a efectuat procesul de selectie a coordonatorului si va oferi consultanta pentru lansarea ofertei publice.

IPO AIA va depasi valoarea listarii China Railway

Transformarea unitatii asiatice de asigurari intr-o companie independenta prin listarea pe piata de capital din Asia face parte din eforturile AIG de a plati compensatiile in valoare de 180 miliarde dolari pe care le-a primit din partea guvernului american in toamna anului trecut.

Aceasta IPO, prin care grupul urmareste sa atraga capital intre 5 si 10 miliarde dolari in primul trimestru al anului viitor, ar putea sa fie cea mai mare oferta de pe piata de capital din Asia-Pacific din ultimii doi ani, potrivit datelor Dealogic.

In martie 2008, China Railway Construction Corp. a atras in urma unei duble listari 5,7 miliarde dolari, la bursa din Hong Kong si Shanghai.

AIA a fost fondata in Shanghai in 1919 si cuprinde 13 piete din zona Asia-Pacific, inclusiv Australia, Hong Kong, India si Coreea de Sud. De asemenea, este singurul asigurator strain care detine licenta in China.

La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, unitate asiatica a AIG avea active de 60 miliarde dolari si peste 20 milioane de clienti.