SIF Muntenia (SIF4) a devenit noul actionar al Santierului Naval Orsova (SNO) prin achizitia actiunilor scoase la vanzare de catre SIF Transilvania (SIF3) printr-o oferta publica de vanzare, potrivit unei raportari remise Bursei de Valori Bucuresti.

SIF4 detine in prezent 11,81% din capitalul social al santierului, prin achizitia celor 1,35 milioane actiuni oferite spre vanzare la un pret de 7 lei/actiune.

Astfel, SIF Transilvania a primit 9,45 milioane lei (2,23 milioane euro) si si-a redus detinerea la 50% din numarul total de actiuni ale Santierului Naval Orsova.

Societatea de investitii a dorit sa-si micsoreze detinerea pentru a nu initia o oferta publica de preluare.

Oferta de vanzare ale celor 11,81% din SNO a fost inceputa de catre SIF3 in data de 5 februarie si s-a prelungit de trei ori, iar pretul a fost scazut de la 8,5 lei/actiune la 7 lei/actiune.

In prezent, actionariatul santierului este format din SIF Transilvania cu o detinere de 50%, SIF Muntenia cu 11,81% si SIF Oltenia – 10,8%.

Santierul Naval Orsova are un capital social de 28,55 milioane lei impartit in 11,42 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,5 lei.

Valoare de piata a companiei a urcat la 55,4 milioane lei (13,1 milioane euro) conform ultimei cotatii de 4,85 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Banat-Crisana si SIF Muntenia vor face legea la Biofarm