Bursa din Sibiu (Sibex) va reveni la vechiul program de tranzactionare, de la 9:45 la 17:15, in conditiile in care cele 45 de minute in plus din ultimele trei luni nu au adus o crestere semnificativa a volumului, a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al Sibex.
"Cresterea volumului in acest interval de timp nu a fost destul de mare ca sa justifice mentinerea unui program mai lung si atunci dupa incheierea programului pilot, de trei luni, am decis sa revenim la vechiul program", a spus Cipariu, citat de NewsIn.

"In acelasi timp, am consultat si brokerii iar rezultatele analizei au aratat ca nu se justifica un program mai lung", a adaugat el.

Sibex a prelungit din 30 martie orarul de tranzactionare pana la ora 18:00, cu o perioada de predeschidere de o jumatate de ora, de la 9:15, pana la 9:45, modificarea fiind prevazuta in cadrul unui program pilot pe durata a trei luni.

Vechiul orar de tranzactionare, de la 9:45 la 17:15, va intra din nou in vigoare dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) isi va da avizul.

Odata cu inceperea programului pilot al Sibex, CNVM a hotarat ca operatorii de piata care doresc modificarea orarului de tranzactionare sa solicite avizul Comisiei cu cel putin 15 zile lucratoare inaintea intrarii in vigoare a noului program.

De asemenea, Bursa din Sibiu (Sibex) amana pana in iulie lansarea noii platforme de tranzactionare GlobalVision, in conditiile in care va avea loc un proces de reatestare a brokerilor, a declarat Darius Cipariu, directorul general adjunct al Sibex.

"Noua platoforma nu o vom schimba acum pentru ca va urma un proces de reatestare a brokerilor. Cel mai probabil vom lua in considerare lansarea platformei dupa inceputul lunii iulie", a explicat Cipariu.

Totodata, Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat modificarea regulamentului nr. 4 privind tranzactionarea pe piata reglementata de instrumente financiare derivate administrata de BMFMS, prin includerea unor dispozitii cu privire la tranzactionarea contractelor pentru diferenta (CFD).

"Regulamentul o sa intre in vigoare luna viitoare. De asemenea, aveam depuse la CNVM niste solicitari de inregistrare a unor CFD-uri, dar a trebuit sa asteptam si includerea acestora in regulamente", precizeaza directorul Sibex.

Cipariu declara recent ca Sibex va incerca sa introduca CFD-uri odata cu lansarea noii platforme de tranzactionare.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si