Conducerea Broker Cluj va anunta in cateva zile cine va ocupa functia de director de tranzactionare, postul fiind disputat de actualul interimar, Silviu Turc, si de Darie Moldovan, directorul general adjunct provizoriu, a declarat Anton Ionescu, presedintele Broker.

Darie Moldovan va mai ocupa pana la sfarsitul acestei luni functia de director general adjunct, in conditiile in care consiliul de administratie al Broker a anuntat joi noua echipa executiva, Grigore Chis urmand sa preia din 1 iulie functia de director general, iar Florica Venter va fi directorul general adjunct, arata NewsIn.

Silviu Turc este actualul director de tranzactionare, numit in functie in aprilie, dupa ce arbitrul pietei de capital a constatat ca director general adjunct al companiei, Darie Moldovan, nu isi poate pastra si vechea functie, din cauza incompatibilitatii.
Potrivit lui Anton Ionescu, ambele candidaturi sunt tentante, oricare alegere fiind un castig pentru Broker.

Noul director general al Broker, ales pentru experienta din administrarea activelor

"In ultimele zile am analizat ofertele, adica cele doua ramase in cursa, Marius Plugaru si Grigore Chis. Am analizat planurile de dezvoltare, prioritatile, modul de restructurare si organizare. Concluzia a fost ca domnul Chis este cea mai potrivita persoana pentru functia de director general", a spus Anton Ionescu.

Conducerea Broker a organizat un concurs pentru alegerea noului director general, dupa ce Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) le-a interzis in aprilie fostilor sefi de la Broker Cluj, Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru cinci, respectiv trei ani.

Grigore Chis este administrator de portofoliu in cadrul BT Asset Management, dar anterior a mai lucrat in cadrul Broker ca director de tranzactionare, din 1999 pana in 2005.

"Grigore Chis a avut un atu important in aceasta alegere, experienta in administrarea portofoliilor, deoarece elementul esential la Broker este portofoliul propriu si daca acest portofoliul este bine administrat putem acorda beneficii importante actionarilor", a motivat seful Broker alegerea facuta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si