Wiener Borse AG a anuntat ca vrea sa isi majoreze capitalul cu 99,75 milioane euro, pentru refinantarea datoriilor in urma preluarii unor burse din Europa emergenta.
Cresterea capitalului a fost aprobata in cadrul intrunirii generale a actionarilor Wiener Borse. Operatorul, care nu este listat la bursa si care a preluat bursele din Budapesta, Praga si Liubliana in 2008, ofera actionarilor pana la 350.000 de actiuni noi, la 285 euro/actiune, in cadrul majorarii de capital.

Perioada de subscriere expira pe 31 iulie 2009 si prin urmare noua structura a controlului asupra Wiener Borse va fi cunoscuta pana in august anul acesta.

Performantele financiare ale Wiener Borse din 2009 au fost prezentate de asemenea in cadrul intrunirii generale. Astfel, grupul a avut un profit operational de 43,06 milioane euro in 2008, fata de 42,61 milioane euro in 2007. Totodata, profitul din activitati obisnuite a scazut in 2008 la 40,55 milioane euro, fata de 50,95 milioane euro in 2007.

In iunie 2008, Bursa de Valori din Viena a castigat licitatia pentru achizitionarea pachetului de actiuni de 81,01% la Bursa de Valori din Liubliana.

In aceeasi luna a anului trecut, Wiener Borse isi majora cota de actiuni detinute la Bursa din Budapesta la 37,7%, dupa cumpararea de la UniCredit Bank Hungary Zrt un pachet de actiuni reprezentand un sfert din capitalul social al operatorului pietei din Ungaria.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri