Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a aprobat prospectul preliminar pentru evaluarea intentiei de investitie in actiunile emise de Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime (CN APM) Constanta, potrivit buletinului arbitrului pietei de capital.
Ministerul Transportului vrea sa listeze 5% din companie, ceea ce reprezinta 342.282 actiuni vu o valoare nominala de 10 lei/actiune.

Intermedierea ofertei publice de vanzare (IPO) va fi realizata de catre Piraeus Securities si IEBA Trust.

Portul Constanta si porturile Midia si Mangalia si portul turistic Tomis sunt porturi maritime publice-private aflate in proprietatea statului roman care asigura reglementarea si functionarea lor prin sarcinile incredintate si indeplinite de CN APM Constanta si Autoritatea Navala Romana (ANR), ambele institutii fiind subordonate Ministerului Transporturilor.

MInisterul Transportului a mai primit, la inceputul lunii, avizul pentru prospectul preliminar pentru listarea Aeroportul International Mihail Kogalniceanu din Constanta si Traian Vuia din Timisoara.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri