Drogati Enterprises Limited, impreuna cu alte trei companii offshore cipriote, a fost prezumata ca actioneaza concertat in relatie cu SIF Banat-Crisana.

Andrei Diaconescu, asociat la Capital Partners, si firma Drogati Enterprises Limited au depus, la inceputul lunii mai, citatii catre Oficiul Registrului Comertului pentru ca institutia sa nu inregistreze deciziile luate in cadrul adunarii generale a SIF Banat-Crisana din 25 aprilie. Insa in 25 mai, Registrul Comertului Arad a respins citatiile si a inregistrat procesul verbal de la AGA SIF Banat-Crisana.

In prezent, SIF1 este citata ca parata in 15 dosare depuse la Tribunalul Arad, iar in opt dintre ele Horia Ciorcila figureaza ca reclamant.

Presedintele Bancii Transilvania, cateva firme din grupul BT, dar si alti actionari au dat in judecata SIF Banat-Crisana, cerand anularea hotararilor luate in adunarea generala cand a fost aleasa conducerea societatii.

In urma hotararilor AGA din 25 aprilie, Horia Ciorcila fusese ales ca membru in consiliul de administratie al SIF Banat-Crisana, insa a demisionat dupa cateva zile, mentionand ca nu vrea sa faca parte dintr-o companie in care s-au facut abuzuri la desfasurarea adunarii generale.

In urma adunarii generale, Ioan Cuzman, Emil Cazan, Ion Stancu, Pavel Belean si Zoltan Hosszu au fost realesi in conducerea SIF Banat Crisana.

Locurile din conducerea SIF Banat Crisana au starnit o lupta acerba, fiind ravnite de mai multi oameni de afaceri importanti, printre care Horia Ciorcila - presedintele Bancii Transilvania, Doru Lionachescu - directorul bancii de investitii Capital Partners, Alexandru Parvulescu - presedintele Romenergo, Octavian Radu - proprietar al grupului de firme RTC, si actualul presedinte al SIF1 - Ioan Cuzman.