Instanta de judecata a Tribunalului Cluj a respins cererea formulata de Petru Prunea prin care solicita casei de brokeraj Broker Cluj (BRK) o Adunare Generala a Actionarilor (AGA) pentru alegerea Consiliului de Administratie prin metoda votului cumulativ, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

In acest dosar, Broker Cluj a invocat doua exceptii: lipsa calitatii procesuale active a lui Prunea si lipsa conditiilor de convocare a adunarii generale a actionarilor.

De asemenea, fostul presedinte Broker Cluj a intentat un proces impotriva societatii de brokeraj pe fondul incetarii contractului de munca si obliga membrii Consiliului de Administratie la plata “daunelor cauzate de acest abuz si a celor rezultate din neacordarea preavizului de concediere”.

Totodata, Prunea mai cere remuneratia de 6.000 lei pentru functia de administrator la Cemacon Zalau, cuvenita pentru lunile martie-aprilie ale acestui ani si la “plata primei din profitul realizat in 2008 de Cemacon, cuvenita administratorilor”.

Petru Prunea a facut recurs intr-un alt dosar prin care cerea anularea actului prin care Anton Ionescu a fost ales ca presedinte al consiliului Broker. In ceea ce priveste acest dosar, Broker a invocat tardivitatea formularii recursului.

Recent, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins ca nefondata contestatia depusa de Petru Prunea impotriva sanctiunilor aplicate in aprilie, in urma carora fostul sef al Broker Cluj a primit interdictie de a mai activa pe piata de capital pentru cinci ani si o amenda de 25.000 lei.

Pe de alta parte, Broker Cluj se afla in proces cu mai multi fosti angajati, majoritatea implicati in fraudele descoperite la inceputul anului in cadrul companiei, intentionand sa recupereze de la acestia daune si creante in valoare totala de 5,88 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si