“Am solicitat autoritatii pietei de capital suspendarea temporara a derularii ofertei publice de preluare in vederea evitarii crearii de prejudicii investitorilor in titluri Ardaf”, se arata in comunicatul emis de casa de avocatura Dutulescu si Asociatii care prezinta firma.

Casa de avocatura solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa oblige Generali PPF la depunerea unei oferte care sa contina un pret stabilit conform datelor existente in momentul in care grupul ca preluat efectiv controlul asupra emitentului, respectiv in momentul in care ofertantul a inceput sa actioneze concertat cu fostul actionar majoritar indirect, grupul PPF.

“In cererea adresata CNVM am aratat ca o serie de evenimente exceptionale au afectat determinarea unui pret corect al ofertei publice, in randul acestora aflandu-se operatiunile de diminuare, respectiv majorare de capital social care au avut loc in cursul anului 2008 si care au avut drept efect principal diluarea participatiilor actionarilor minoritari si, in consecinta, reducerea valorii totale a ofertei pblice de preluare”, se mai arata in comunicat.

Generali PPF Holding a initiat in 5 iunie oferta publica de preluare (OPP) pentru restul de 18% din capitalul social al Ardaf detinut de mici actionari, oferind un pret de 0,11 lei/actiune.

In cazul in care se indeplinesc cerintele legale legate de retragerea actiunilor de la tranzactionare de la BVB, Generali intentioneaza sa delisteze compania.