Conducerea producatorului de articole din metal Ves Sighisoara (VESY) a hotarat sa trimita in iulie in somaj tehnic 337 de salariati, in urma acestei masuri activitatea de productie comprimandu-se la jumatate, potrivit unui comunicat transmis Bursei.
Astfel, in cadrul Ves Sighisoara va functiona in iulie doar sectorul de productie a vaselor emailate si asimilate.

Conducerea Ves a decis la mijlocul lunii sa aplice somajul tehnic partial pentru o perioada de maxim trei luni pana la sfarsitul anului, urmand ca la sfarsitul lui iulie sa stabileasca masurile pentru august, adica daca va fi reluata activitatea sau va fi prelungit somajul tehnic, in functie de conditiile din piata.

Ves Sighisoara a propus recent actionarilor majorarea capitalului social cu 4,3 milioane lei, dupa ce actionarii au respins in urma cu doua luni aceata propunere. Pentru majorare, ar putea fi emise 43 milioane de actiuni, care vor putea fi subscrise la un pret egal cu valoarea nominala, de 0,10 lei.

Compania previzioneaza pentru anul acesta un profit net de 983.476 lei, cu 24,8% mai mare decat cel obtinut in 2008, de 787.650 lei. De asemenea, compania intentioneaza sa aiba in 2009 o cifra de afaceri de 50,87 milioane lei, similara celei de anul trecut.

Actiunile producatorului de vase emailate Ves Sighisoara se tranzactioneaza din mai 2008 la categoria a doua a pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa transferul de pe piata Rasdaq.

Compania are in prezent un capital social de 9,33 milioane lei, divizat in 93,31 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai companiei sunt Idifta Bucur, cu 11,54% din capital, si casa de brokeraj WBS Romania, cu 5,07% din actiuni.

Valoarea de piata a companei este de 7,73 milioane lei (1,84 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,0828 lei/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri