Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat activitatea casei de brokeraj EFG Eurobank Securities, deoarece fondurile proprii au scazut sub nivelul minim al capitalului initial pentru autorizare, adica echivalentul in lei a 730.000 euro.

Astfel, EFG Eurobank Securities nu va putea presta servicii de investitii financiare care exced capitalului initial echivalent in lei a 125.000 de euro, pana la remedierea situatiei privind fondurile proprii, dar nu mai mult de 60 de zile.

EFG Eurobank Securities ocupa locul 5 in topul caselor de brokeraj de la Bursa de Valori Bucuresti, cu tranzactii intermediate de 45,58 milioane lei in ultima luna, in timp ce de la inceputul anului este al cincilea broker, cu un rulaj de 311,76 milioane lei.

Casa de brokeraj a grupului grec EFG nu va putea tranzactiona pe cont propriu, subscrie instrumente financiare pe baza unui angajament ferm sau administrarea unui sistem alternativ de tranzactionare.

De asemenea, intermediarul nu va putea acorda imprumuturi investitorilor, care sa permita acestuia sa efectueze tranzactii cu valori mobiliare.
In schimb, restul activitatilor si serviciilor, care includ preluarea si introducerea ordinelor pentru clienti, administrarea portofoliilor sau consultanta de investitii, nu vor fi restrictionate.

Top 10 case de brokeraj la Bursa in primul semestru


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
ASF face "curatenie" in dispunerile de masuri emise de CNVM