Perioada de criza economica prin care trecem a fortat multi intreprinzatori din Romania sa se gandeasca serios in ultimele luni la posibilitatea unei tranzactii. Prin prisma ocupatiei mele de “M&A advisor” (consultant de fuziuni si achizitii) am avut ocazia sa observ dificultatea pe care intreprinzatorii o au deseori in alegerea celui mai potrivit consultant de specialitate.

Acest articol are menirea de a aduce in discutie cativa factori importanti ce trebuie luati in considerare la angajarea unui consultant de fuziuni si achizitii.

Fie ca vorbim de vanzarea intregii afaceri, a unui pachet majoritar sau minoritar, de vanzarea unor active, de restructurare sau de atragerea de capital pentru dezvoltare, orice tranzactie de tip M&A are un caracter cu totul special in viata unui intreprinzator. Pentru firma sau proprietarul acesteia, deseori pentru amandoi, o tranzactie reprezinta inceputul unui nou capitol in activitate.

Cititi mai multe in Wall-Street Jurnal de Investitii, un blog scris de Tony Romani, bancher de investitii pe Wall Street.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Asociatia pentru Relatii cu Investitorii la Bursa din Romania, lansata