Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a respins solicitarea depusa de firma omului de afaceri Dan Adamescu Nova Trade de suspendare a ofertei de preluare la Ardaf (ARDF), a declarat Bogdan Chetreanu, comisar CNVM.
"Nova Trade a depus o cerere de suspendare a ofertei de preluare la Ardaf pe care am respins-o astazi (ieri, n.r.). Conform normelor si a regulamentelor in vigoare pretul este echitabil", explica Chetreanu, citat de NewsIn.

In urma cu doua zile, Nova Trade solicitase CNVM sa suspende oferta publica de preluare pe care o deruleaza grupul Generali PPF la Ardaf, cerand oferirea unui pret echitabil actionarilor minoritari.

Generali PPF Holding BV, care detine indirect pachetul majoritar din Ardaf (82%), desfasoara in perioada 5 iunie - 3 iulie 2009 o oferta publica de preluare obligatorie prin care vrea sa cumpere 18% din capitalul asiguratorului, oferindu-le actionarilor minoritari, printre care se numara si firma Nova Trade, un pret de 0,11 lei/titlu.

Nova Trade cerea arbitrului pietei de capital sa suspende oferta publica de preluare a actiunilor Ardaf de catre Generali PPF pe motiv ca pretul oferit nu este echitabil.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri