Actionarii Vulcan au aprobat atragerea unor finantari de 50 mil. lei

Actionarii producatorului de utilaj energetic si petrolier Vulcan Bucuresti (VULC) au aprobat contractarea unor credite sau a altor tipuri de finantari in valoare de 50 milioane lei si acorduri pentru garantii sau alte produse bancare, a informat compania.
Vulcan Bucuresti a obtinut in primele trei luni din 2009 un profit net de 1,4 milioane lei, in crestere cu 24% fata de castigurile din perioada echivalenta a anului trecut, cand raportase un profit net de 1,13 milioane lei.

Totusi, compania se asteapta ca efectele crizei financiare sa se reflecte asupra profitului incepand cu al doilea trimestru al acestui an, scrie NewsIn.

De asemenea, afacerile Vulcan au avansat puternic in intervalul ianuarie - martie 2009, cu 49%, pana la 30,2 milioane lei (7,1 milioane euro), datorita optimizarii fluxului de productie.

Pentru intregul an 2009, compania se asteapta la o cifra de afaceri de 120 milioane lei, in crestere cu o treime fata de nivelul din 2008, de 91,35 milioane lei. Compania vrea sa investeasca 25,2 milioane lei in acest an si 41,4 milioane lei in 2010, cea mai mare parte a investitiilor urmand sa fie directionata catre echipamente.

Vulcan Bucuresti are un capital social de 70 milioane lei, impartit in 28 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Compania este controlata in proportie de 73,24% de Grupul Energetic Tender.

Titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul VULC. Valoarea de piata a companei este de 30,8 milioane lei (7,35 milioane euro), conform ultimei cotatii de 1,10 lei, inregistrata in sedinta bursiera din 29 iunie.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Erste anticipează revenirea, dacă guvernele nu opresc din nou economiile
Setari Cookie-uri