Bursa din Londra dezvolta inca o strategie pentru a face fata competitiei

Bursa de Valori din Londra (LSE) a eliminat o structura de tarifare introdusa in urma cu noua luni pentru a trece la un sistem de reducere a comisioanelor in functie de volumul tranzactionat pentru a-si recastiga cota de piata, scrie Financial Times.
Din septembrie, va fi aplicata o structura de comisionare foarte simplificata, prin care toate tipurile de intermediari vor plati mai putin decat vor tranzactiona. Astfel taxa minima perceputa pe tranzactie va scadea de la 25 de lire sterline la 10 lire.

“Noua politica de comisionare va oferi noi stimulente din care mai multe tipuri de firme pot beneficia si ar trebui sa incurajeze o relansare a volumelor de tranzactionare pe termen lung”, a declarat Rolet.

Decizia este a doua pe care o ia Xavier Rolet, noua director executiv al bancii. In cursul saptamanii trecute Rolet a redus personalul bursei cu 10% si vor mai urma concedieri.

LSE incearca sa-si restranga costurile pentru a face fata competitiei printre care se afla si Chi-X, care atrage 18% din volumele tranzactionate pe actiunile din indicele FTSE 100.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri