“Generali PPF Holding precizeaza ca si-a deplinit toate obligatiile legale referitoare la initierea si derularea ofertei publice de preluare obligatorie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu reglementarile stabilite de CNVM si nu a prejudiciat in niciun fel interesele actonarilor”, se mai arata in comunicat.

La sfarsitul lunii iunie, compania Nova Trade, controlata de omul afaceri Dan Adamescu, a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa suspende oferta publica de preluare a actiunilor Ardaf de catre Generali PPF pe motiv ca pretul oferit nu este echitabil.

Arbitrul pietei de capital a respins cererea formulata de Nova Trade motivand ca pretul din oferta de preluare Ardaf este conform normelor si a regulamentelor in vigoare, potrivit ultimului buletin CNVM.

Generali PPF Holding a initiat in 5 iunie oferta publica de preluare (OPP) pentru restul de 18% din capitalul social al Ardaf detinut de mici actionari, oferind un pret de 0,11 lei/actiune.

In cazul in care se indeplinesc cerintele legale legate de retragerea actiunilor de la tranzactionare de la BVB, Generali intentioneaza sa delisteze compania.