Generali PPF: Pretul ofertei de preluare Ardaf este conform cerintelor pietei

Generali PPF Holding, actionarul majoritar al Ardaf Asigurari (ARDF) afirmat ca pretul din oferta de preluare obligatorie este corect, fiind stabilit in conformitate cu prevederile legale, si este echitabil pentru toti actionarii minoritari, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.
“Generali PPF Holding precizeaza ca si-a deplinit toate obligatiile legale referitoare la initierea si derularea ofertei publice de preluare obligatorie, in conformitate cu legislatia in vigoare si cu reglementarile stabilite de CNVM si nu a prejudiciat in niciun fel interesele actonarilor”, se mai arata in comunicat.

La sfarsitul lunii iunie, compania Nova Trade, controlata de omul afaceri Dan Adamescu, a cerut Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) sa suspende oferta publica de preluare a actiunilor Ardaf de catre Generali PPF pe motiv ca pretul oferit nu este echitabil.

Arbitrul pietei de capital a respins cererea formulata de Nova Trade motivand ca pretul din oferta de preluare Ardaf este conform normelor si a regulamentelor in vigoare, potrivit ultimului buletin CNVM.

Generali PPF Holding a initiat in 5 iunie oferta publica de preluare (OPP) pentru restul de 18% din capitalul social al Ardaf detinut de mici actionari, oferind un pret de 0,11 lei/actiune.

In cazul in care se indeplinesc cerintele legale legate de retragerea actiunilor de la tranzactionare de la BVB, Generali intentioneaza sa delisteze compania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri