Investitorii nerezidenti au realizat in iunie achizitii nete de 14,64 milioane lei (3,47 milioane euro) la Bursa de Valori Bucuresti, valoare injumatatita fata de luna mai, in timp ce romanii au efectuat vanzari nete de 9,54 milioane lei (2,26 milioane euro), potrivit statisticilor lunare ale BVB.
Cea mai importanta pondere din cadrul cumpararilor efectuate de nerezidenti au avut-o persoanele juridice cu un bilant pozitiv de 12,7 milioane lei (3 milioane euro), in timp ce persoanele fizice au realizat achizitii nete de doar 1,93 milioane lei (0,46 milioane euro).

In privinta investitorilor locali, persoanele fizice au fost cei care au realizat cele mai multe tranzactii pe piata de capital autohtona, cu achizitii de 216 milioane lei (51,3 milioane euro) si vanzari de 227 milioane lei (54 milioane euro). Ponderea rulajelor efectuate de catre investitorii de retail continua sa fie si in iunie cea mai mare, de 54%.

Persoanele juridice din Romania au cumparat actiuni de la BVB de 89,28 milioane lei (21,2 milioane euro) si au realizat vanzari de 87,47 milioane lei (20,7 milioane euro), rezultand un bilant pozitiv de 1,8 milioane lei (0,42 milioane euro).

Din rulajul total realizat pe Bursa in iunie, romanii continua sa fie cei mai activi, cu o pondere de 76,8%, in timp ce nerezidentii au realizat 22% din volume.

Soldul conturilor agregate isi continua evolutia inceputa din luna februarie, realizand in iunie vanzari nete de 5,1 milioane lei (1,21 milioane euro).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri