Anca Dumitru ramane la sefia BVB

Administratorii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au prelungit mandatul pe care Anca Dumitru il are la conducerea operatorului de piata au declarat, pentru Wall-Street, surse apropiate institutiei.
[Update2]: Anca Dumitru a declarat, pentru Wall-Street, ca este onorata sa fie reconfirmata de Consiliul Bursei in functia de director general. "Cea mai mare contributie au avut-o colegii mei, echipa BVB, care prin activitatea lor au sprijinit proiectele Bursei si implicit conducerea executiva. Si in perioada urmatoare vom mentine acelasi ritm sustinut in activitatea noastra, implementarea si promovarea de noi proiecte impreuna cu brokerii membri fiind principala noastra prioritate", a declarat ea.

[Update 1]: Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor, si vicepresedintele Bursei de Valori Bucuresti a confirmat informatia si a declarat ca Anca Dumitru este cea mai buna alegere pentru aceasta functie.

“Am lucrat cu Anca Dumitru, stiu ca este o profesionista si sunt printre cei care au sustinut-o. Consiliul Bursei a facut astazi o alegere foarte buna”, a declarat el, pentru Wall-Street.

Anca Dumitru preluase functia de director general al BVB la sfarsitul anului trecut, odata cu demisia lui Stere Farmache, ramas doar presedinte al Consiliului de Administratie.

Anca Dumitru si-a inceput activitatea pe piata de capital in 1995, iar doi ani mai tarziu a devenit director general al pietei Rasdaq. Dupa fuziunea dintre Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq, in 2005, ea a continuat sa gestioneze operatiunile aferente pietei Rasdaq.

Anca Dumitru a preluat functia de director general interimar al BVB, pe o perioada de sase luni, dupa ce Stere Farmache a anuntat pe 18 decembrie 2008 ca renunta la atributiile executive, dar ramane presedintele al Bursei de la Bucuresti. Stere Farmache s-a aflat la conducerea BVB inca de la infiintarea acesteia, in 1995.

Citeste primul interviu al Ancai Dumitru, dupa preluarea interimatuluiTe-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri