BT Securities a trecut pe pierdere anul trecut

Divizia de brokeraj a Bancii Transilvania, BT Securities, a trecut pe pierdere anul trecut, cu un minus de 2,61 milioane lei, din cauza evolutiei negative a pietei de capital, in contextul in care obtinuse un profit net de 5,77 milioane lei in 2007, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.
"Activitatea BT Securities in anul 2008 s-a desfasurat in conditiile in care piata de capital din Romania a trecut printr-o perioada de criza. Principalele societati cotate la bursa au inregistrat scaderi puternice ale cursurilor actiunilor, coroborat cu o scadere dramatica a volumelor de tranzactionare", arata reprezentantii casei de brokeraj in raportul consolidat al grupului banca Transilvania, publicat in Monitorul Oficial.

Totodata, afacerile companiei au scazut de peste doua ori anul trecut, la 8,17 milioane lei, dupa ce in 2007 s-au cifrat la 17,41 milioane lei.

Luna trecuta, BT Securities a intermediat tranzactii de 61,8 milioane lei, la Bursa de Valori Bucuresti, captand astfel o cota de piata de 6,62%. BT Securities s-a plasat pe locul al patrulea in topul din iunie al intermediarilor la BVB.

BT Securities a fost infiintata in 1999 in Cluj-Napoca, in urma fuziunii a trei firme de brokeraj si face parte din Grupul Financiar Banca Transilvania. Grupul s-a format in 2003, principala sa componenta fiind Banca Transilvania, alaturi de care mai figureaza BT Asset Management SAI SA, BT Direct, BT Leasing, BT Securities, Compania de Factoring, BT Finop Leasing si Medicredit. Acestea ofera servicii bancare, de administrare a investitiilor, finantare a consumatorilor, leasing si tranzactii imobiliare.Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
FP crede că activele CEZ sunt o afacere proastă pentru Hidroelectrica
Setari Cookie-uri