Consiliul Bursei a aprobat un set de masuri ce vizeaza ordinele contingente

Conducerea Bursei de la Bucuresti a aprobat modificarile aduse codului BVB, ce vizeaza introducerea ordinelor contingente, printre care cele "stop-loss" si "take-profit", urmand ca aceste modificari sa fie trimise spre avizare la CNVM, a declarat Anca Dumitru, directorul general al BVB, citata de NewsIn.
"In sedinta de consiliu de ieri, am mai discutat si despre modificarile aduse codului BVB, adica introducerea ordinelor contingente de tipul stop-loss, take-profit, stop-buy si stop-sell. Urmeaza sa trimitem aceste modificari spre avizare la CNVM", precizeaza Dumitru.

De asemenea, conducerea Bursei a mai aprobat si prelungirea cu cinci minute a sedintei de tranzactionare, pana la ora 16:35, prin scurtarea perioadei de fixing, care se va aplica intre 16:30 si 16:35, perioada normala de tranzactionare urmand sa se intinda pana la 16:30.

Sedintele BVB dureaza in prezent 6 ore si 30 de minute, intre 10:00 si 16:30, cu o sesiune de predeschidere de 30 de minute, intre 9:30 si 10, si o preinchidere de 15 minute, intre 16:15 si 16:30.

Ordinele de tip "take-profit" sunt folosite pentru a conserva profitul acumulat cand piata se misca in directia favorabila. Astfel, in momentul in care cotatia din piata a instrumentului tranzactionat atinge un anumit nivel-tinta, ordinul de tip "take-profit" se activeaza automat, marcand astfel profitul.

In schimb, ordinele de tip "stop-loss" se utilizeaza atunci cand exista riscul ca pretul actiunii sa evolueze in directia nefavorabila. In acest caz, daca pretul unei actiuni coboara sub un anumit nivel fixat de jucator, ordinul "stop-loss" se activeaza pentru a vinde si a limita astfel pierderea.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a mai primit recent de la Bursa un set de modificari ale codului, care vizau aplicarea noii limite de variatie, de +/- 40%, dar Comisia nu si-a dat inca avizul asupra acestor aspecte.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Românii cu bani au cumpărat acțiuni Tesla, Microsoft și Facebook în pandemie
Setari Cookie-uri