Sibex revine la programul de tranzactionare anterior

Bursa de la Sibiu a anuntat ca va reveni de astazi la sedinta de tranzactionare cu ora de inchidere la 17.15, in conditiile in care in ultimele trei luni, perioada in care s-a derulat un program-pilot de prelungire, volumele de tranzactionare nu s-au majorat, potrivit unui comunicat al institutiei.
Astfel, conform noului orar in intervalul 9.15-9.45 va avea loc presesiunea, dupa care de la 9.45 la 17.15 va exista sesiunea de tranzactionare efectiva.

Bursa din Sibiu a venit cu aceasta masura in contextul in care 43% din volumul tranzactionat este realizat in intervalele orare 9:45 - 11:00 si 16:00 - 17:15.

Prin prelungirea programul de tranzactionare, Teodor Ancuta, presedintele Bursei sibiene, viza cresterea lichiditatii, pe fondul tranzactionarii in paralel cu bursa americana pe un interval orar mai lung, fiind stiut faptul ca investitorii de pe piata Sibex urmaresc si evolutia NYSE

Initial, Bursa a propus brokerilor prelungirea sedintei de tranzactionare pana la ora 23, insa intermediarii s-au opus acestei propuneri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri