“Toti investitorii si-au reorientat plasamentele, au rascumparat activele, fiind platiti integrali. Fondul a devenit ineficient din punct de vedere economic. Suntem nevoiti sa dizolvam voluntar fondurile, conform reglementarilor in vigoare”, a declarat, pentru Wall-Street, Cosmin Brendea (foto), presedintele Prime Asset Management.

Compania a fost lansata acum mai putin de un an, pe 22 iulie 2008, si viza atingerea unei cote de piata de 5% in urmatorii 5 ani.

Printre planurile de viitor ale companiei se numara si lansarea unui fond inchis de investitii, pe parcursul acestui an, care sa fie listat la Bursa.

Dar turbulentele financiare de la nivel global, neincrederea in piata de capital si scaderea interesului pentru fonduri mutuale au dus la retragerea tuturor investitorilor din cele doua fonduri.

“Orice afacere se dezvolta in parametrii de eficienta. Cand piata nu te mai lasa si acestia dispar, trebuie sa tai raul de la radacina si cat mai devreme posibil. Din pacate, cred ca mai multi jcuatori din piata vor avea aceasta soarta”, explica Brendea.

Fondul Prime Speed Capital se axa preponderent pe investitia in actiuni: pana la 95% in actiuni admise la tranzactionare pe pietele reglementate si restul in titluri de stat, certificate de trezorerie, obligatiuni, depozite bancare etc.

Fondul Prime Capital era un fond deschis de investitii diversificat, cu risc mediu, cu plasamente de minim 50% din activul fondului in titluri de stat, certificate de trezorerie, obligatiuni de stat, depozite bancare si certificate de depozit, valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare si maxim 50% din activul fondului in actiuni admise la tranzactionare pe piete reglementate si in instrumente financiare derivate.