Dupa scaderea dramatica a activelor si randamentelor fondurilor mutuale, ca urmare a deprecierilor de la Bursa de Valori Bucuresti, criza loveste puternic in societatea de administrare a investitiilor Prime Asset Management, fortata sa se dizolve.
“Toti investitorii si-au reorientat plasamentele, au rascumparat activele, fiind platiti integrali. Fondul a devenit ineficient din punct de vedere economic. Suntem nevoiti sa dizolvam voluntar fondurile, conform reglementarilor in vigoare”, a declarat, pentru Wall-Street, Cosmin Brendea (foto), presedintele Prime Asset Management.

Compania a fost lansata acum mai putin de un an, pe 22 iulie 2008, si viza atingerea unei cote de piata de 5% in urmatorii 5 ani.

Printre planurile de viitor ale companiei se numara si lansarea unui fond inchis de investitii, pe parcursul acestui an, care sa fie listat la Bursa.

Dar turbulentele financiare de la nivel global, neincrederea in piata de capital si scaderea interesului pentru fonduri mutuale au dus la retragerea tuturor investitorilor din cele doua fonduri.

“Orice afacere se dezvolta in parametrii de eficienta. Cand piata nu te mai lasa si acestia dispar, trebuie sa tai raul de la radacina si cat mai devreme posibil. Din pacate, cred ca mai multi jcuatori din piata vor avea aceasta soarta”, explica Brendea.

Fondul Prime Speed Capital se axa preponderent pe investitia in actiuni: pana la 95% in actiuni admise la tranzactionare pe pietele reglementate si restul in titluri de stat, certificate de trezorerie, obligatiuni, depozite bancare etc.

Fondul Prime Capital era un fond deschis de investitii diversificat, cu risc mediu, cu plasamente de minim 50% din activul fondului in titluri de stat, certificate de trezorerie, obligatiuni de stat, depozite bancare si certificate de depozit, valori mobiliare si instrumente ale pietei monetare si maxim 50% din activul fondului in actiuni admise la tranzactionare pe piete reglementate si in instrumente financiare derivate.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri