OTP Bank Romania si societatea de servicii de investitii financiare Balcan Advisory Company Securities (BAC IP EAD) Bulgaria si-au aratat interesul de a deveni participanti la piata reglementata administrate de Bursa de Valori Bucurest (BVB), informeaza institutia.
Interesul vine ca urmare a adoptarii programului de atragere de noi participanti la piata, sustinut de noua lista de tarife si comisioane BVB, valabila din 2 martie.

Conform acestei Liste, toti noii Participanti care dobandesc aceasta calitate pana la data de 31 august 2009 vor fi scutiti de plata tarifului de admitere ca Participant la sistemul de tranzactionare la pietele administrate la vedere si la termen (valoarea acestuia fiind de 200.000 lei), se arata in comunicatul BVB.

„Consideram ca interesul pe care il arata pentru piata bursiera din Romania o institutie de credit care este parte a unui grup financiar puternic reprezentat in Europa Centrala si de Est si o firma de investitii extrem de activa in zona balcanica arata o data in plus rolul pe care Bursa de Valori Bucuresti il poate juca in fluidizarea fluxurilor financiare de la nivel regional”, a declarat Anca Dumitru (foto), director general al Bursei de Valori Bucuresti.

Ea a mai spus ca deschiderea BVB catre baza de clienti ai OTP Bank Romania, ai Balkan Advisory Company Securities Bulgaria si ai altor viitori „remote members” din regiune va crea premisele pentru cresterea lichiditatii generale a pietei bursiere din Romania, principalii beneficiari fiind companiile listate la BVB, care vor intra astfel in atentia unui numar sporit de investitori.

Balcan Advisory Company Securities (BAC IP EAD) Bulgaria
, viitor remote member (membru conectat „la distanta”) la sistemul de tranzactionare administrat de BVB, ofera servicii financiare in piata de capital,consultanta financiara, finantare proiecte, implicare in derularea operatiunilor legate de privatizare, fuziuni si achizitii, etc.

„Compania noastra considera ca bursele emergente din Estul Europei, precum Romania si Bulgaria, vor intra mai vizibil in aria de interes a investitorilor. De aceea dorim sa ne implicam in procesul de accesare a pietei administrate de Bursa de Valori Bucuresti. BAC Securities detine deja pasaportul de desfasurare de activitati cu instrumente financiare in Romani” a declarat Petar Krastev, director executiv la Balkan Advisory Company Securities (BAC IP EAD) Bulgaria.

OTP Bank Romania, parte a OTP Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in 9 tari si 13 milioane de clienti, oferind servicii din domeniile financiar, bancar, asigurari, leasing, pensii.

„ Data fiind perioada actuala relativ calma din punct de vedere al volumului de tranzactii efectuate, precum si facilitatea oferita de Bursa privind taxa de dobandire a calitatii de membru, am considerat momentul de fata ca fiind unul prielnic pentru a incepe participarea la sistemul de tranzactionare al BVB.", a declarat domnul Mircea Valceanul, Director al Directiei Piete de Capital din cadrul OTP Bank Romania S.A.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
CFA critică intenția statului de a bloca listările pe bursă timp de doi ani
Setari Cookie-uri