Bursa din Sibiu Sibex a inregistrat in perioada 13-17 iulie o crestere a volumul de pozitii futures de 16,3% fata de nivelul de la finalul saptamanii anterioare, pana la 46.000 de pozitii.
In ultima saptamana au fost incheiate 26.698 de contracte, dintre care 28.115 futures si 583 optiuni, valoarea atrasa fiind de 24 milioane lei.

“Deschiderile de pozitii semnifica faptul ca dupa o perioada in care incertitudinea a dominat, investitorii se asteapta totusi la conturarea unui trend”, crede un broker sibian, potrivit unui comunicat al Sibex.

DESIF5 a continuat sa fie cel tranzactionat produs, atragand 27.155 contracte, ceea ce reprezinta 94,6% din rulajul total.

Contractul DESIF2 a atras cea de-al doilea rulaj din piata, de 558 instrumente, in timp ce pe pereche euro/leu au fost incheiat peste 200 de contracte.

Cea mai interesanta zi a saptamanii a fost cea de marti, cand volumul tranzactionat a urcat cu 140% pe fondul volatilitatii create de derivatele pe SIF-uri. In contextul deciziei luate de catre Curtea Constitutionala in privinta valabilitatii pragului de detinere la SIF-uri, lichiditatea pietei a urcat la 6,7 milioane lei (1,58 milioane euro), fiind incheiate peste 8.600 de contracte.

Volumul din sedinta de tranzactionare de ieri s-a ridicat la 3.774 contracte incheiate din 732 tranzactii cu o valoare de 3,7 milioane lei. Preturile au avut o evolutie mixta, iar DESIF 5 s-a impus cu 3.549 contracte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri