Depozitarul Central a scos la vanzare un pachet de 4,53 milioane de actiuni proprii, reprezentand circa 2% din capitalul social, pentru care vrea sa obtina cel putin 1,86 milioane lei, pret la care Depozitarul este evaluat la 89,37 milioane lei (21,08 milioane euro).
Oferta de vanzare a pachetului de actiuni ale Depozitarului Central va fi valabila 15 zile calendaristice, timp in care investitorii isi pot anunta intentia de achizitiei. Pachetul minim pe care un investitor il poate subscrie este de 10.000 de titluri, la un pret minim de 0,41 lei/unitate.

Depozitarului Central estimeaza ca va obtine in 2009 un profit brut de 167.785 lei, de 19 ori mai mic decat cel obtinut in 2008, rezultat care va permite, totusi, indeplinirea obiectivelor stabilite in planul de afaceri pentru acest an.

In prezent, Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este actionarul majoritar al Depozitarului Central, cu o detinere de 51% din actiuni, iar printre actionarii mai mici se numara fondul de investitii RAEF, care controleaza 1,76% din titluri, cele cinci societati de investitii financiare (SIF) si mai multe banci precum BRD-SocGen, Raiffeisen Bank, Bancpost si ATEbank.

Depozitarul Central are un capital social de 21,8 milioane lei, divizat in 217,97 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,10 lei.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Acestea sunt acțiunile care au facut show pe bursă în cele 3 luni de criză
Setari Cookie-uri