Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a redactat un proiect care ar da unda verde companiilor listate la Bursa sa permita actionarilor sa participe si sa voteze de la distanta in cadrul adunarilor generale, prin mijloace electronice, a anuntat arbitrul pietei.
Potrivit proiectului redactat de CNVM, companiile ar putea transmite in timp real adunarile generale, punand astfel la dispozitie actionarilor posibilitatea de a participa si de a vota in AGA prin mijloace de comunicare bidirectionala, in timp real si prin intermediul unui sistem de votare inainte sau in cursul adunarii generale, care sa nu necesite desemnarea unui reprezentant care sa fie prezent fizic la adunare.

"Utilizarea mijloacelor electronice pentru a permite participarea actionarilor la adunarea generala poate fi conditionata numai de cerinte si constrangeri necesare pentru a asigura identificarea actionarilor si securitatea comunicarii electronice si numai in masura in care acestea sunt proportionale cu realizarea obiectivelor respective", se arata in proiectul CNVM, citat de NewsIn.

Astfel, potrivit arbitrului pietei, emitentii ar putea permite folosirea mijloacelor electronice pentru participarea la AGA, in cazul in care consiliul de administratie al companiilor respective a aprobat in prealabil procedurile ce trebuie indeplinite pentru utilizarea respectivelor mijloace electronice.

Un alt punct din proiectul CNVM prevede ca societatea care a organizat AGA va trebui sa publice in termen de 15 zile rezultatele votului, pe pagina sa de internet.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri