Actionarii Asigurare Reasigurare Ardaf (ARDF) au aprobat majorarea capitalului social al companiei cu 200 milioane lei prin aport de numerar, potrivit unui comunicat remis pietei Rasdaq.

Majorarea se va efectua prin emisiunea unui numar de 2 miliarde de actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

“Avand in vedere faptul ca activul net al societatii s-a diminuat din cauza pierderilor inregistrate conform situatiilor financiare anuale auditate, majorarea capitalului social este necesara pentru sustinerea desfasurarii si dezvoltarii activitatii societatii si respectarea tuturor prevederilor legale referitoare la activul net si marja de solvabilitate”, se arata in comunicat.

Majorarea capitalului social se va realiza si prin compensarea unor creante de 37,57 milioane euro pe care o detine actionarul majoritar Iberian Structured Investments, controlat de grupul Generali.

Diferenta pana la 200 milioane lei va fi adusa prin aport in numerar de la actionari rata de subscriere va fi de 1,83 actiuni noi la un titlu detinut anterior.

Daca actiunile emise nu vor fi subscrise in totalitate in prima etapa a majorarii, restul vor putea fi achizitionate de catre actionarii care si-au exercitat anterior dreptul de preemptiune.

Generali PPF Holding, actionarul majoritar indirect al Ardaf, a achizitionat, in urma ofertei obligatorii de preluare incheiata in iunie, 16,87% din capitalul companiei de la micii actionari, carora le-a oferit 20,23 milioane lei pentru actiuni.

In prezent, Ardaf are un capital social de 109 milioane lei, impartit in 1,09 miliarde actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Capitalizarea companiei este de 112,27 milioane lei (26,5 milioane euro) conform cotatiei de 0,1030 lei/actiune stabilita in sedinta de tranzactionare din 20 iulie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si