Casa de brokeraj Broker Cluj (BRK) a renuntat la opt sedii in tara din sase judete si a decis transformarea sucursalei din Alba Iulia in agentie, potrivit ultimul buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Astfel, doua sedii din Suceva si Arad, precum si a unor agentii din Botosani, Caras-Severin, Neamt si Bistrita Nasaud au fost inchise.

Potrivit noului directorul general al casei de brokeraj, Grigore Chis, pana la finalul anului zece sucursale se vor transforma in agentii, cu un singur angajat.

In luna aprilie, CNVM le-a interzis, fostilor sefi de la Broker Cluj, Petru Prunea si Adrian Ceuca, sa mai desfasoare activitati pe piata de capital pentru cinci, respectiv trei ani, iar casa de brokeraj a fost amendata cu 724.000 lei, in urma descoperirii unor fraude si nereguli la mai multe sucursale.

In acelasi timp, la acea data, arbitrul pietei de capital a amendat 19 angajati ai Broker Cluj din cadrul sucursalelor Alba, Timisoara, Baia Mare si Cluj, dupa ce a descoperit mai multe nereguli in activitatea acestora, valoarea totala a amenzilor ridicandu-se la 67.500 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
1995 - Cum a fost reinfiintata bursa in anii de capitalism ai Romaniei