China State Construction, cel mai mare IPO al anului ľ 7,3 mld. dolari

State Contruction Engineering Corp, cel mai mare constructor din China, a atras 7,3 miliarde dolari (50,16 miliarde yuani) in oferta publica initiala de pe bursa din Shanghai, fiind cea mai mare valoare din ultimele 16 luni, informeaza Bloomberg.
Cele 12 miliarde de actiuni oferite spre subscriere au fost cumparate la pretul maxim de 4,18 yuani. Oferta a fost suprasubscrisa de 38,38 ori pe transa investitorilor institutionali si de 35,39 ori de catre segmentul de retail.

Valoarea ofertei State Construction este cea mai mare din martie 2008, cand a avut loc listarea Visa Inc, care a atras 19 miliarde dolari.

In urma ofertei, ce a reprezentant 40% din State Construction, compania are o valoare de piata de 18,3 miliarde dolari (125,5 miliarde yuani).

Constructul a declarat ca va folosi capitalul pentru a finanta proiectele in derulare din China si de peste ocean si pentru a majora valoare investitiilor in imobiliare.

IPO-ul companiei este cel mai mare de pe teritoriul chinezesc dupa ce oferta initiala a PetroChina Co a atras 9,77 miliarde dolari in octombrie 2007.

Actiunile PetroChina, care au fost achizitionate in intregime de catre China International Capital Corp, ar putea intra la tranzactionare la finalul acestei luni, potrivit presedintelui companiei, Sun Wenjie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri