Catalin Chelu, obligat sa faca oferte publice de preluare la Comat Galati si Vitimas Tecuci

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a restrictionat activitatea City Invest Galati, casa de brokeraj detinuta de Catalin Chelu, in conditiile in care fondurile proprii au scazut sub nivelul capitalului minim prevazut pentru autorizare, adica echivalentul in lei a 125.000 euro.
Astfel, potrivit unei ordonante emise de Comisie, firma de brokeraj nu va mai putea derula servicii de investitii financiare care depasesc capitalul initial echivalent in lei a 50.000 de euro, pana la remediere situatiei cu privire la fondurile proprii, dar nu mai mult de 120 de zile.

Arbitrul pietei de capital autorizase in noiembrie anul trecut casa de brokeraj City Invest, la care omul de afaceri Catalin Chelu detine 96% din capitalul social. Alaturi de Chelu, in actionariatul societatii de servicii de investitii financiare se gasesc inca doua persoane fizice si doua firme, fiecare cu cate 1% din actiuni.

Firma cu sediul in Galati are un capital social de 550.000 lei, divizat in 550.000 de actiuni cu valoarea nominala de 1 leu. Ea va oferi pe langa serviciile obisnuite ale unui SSIF, de preluare si introducere a ordinelor pe platforma Bursei, si consultanta de investitii si analiza financiara.

Totodata, CNVM l-a sanctionat cu avertisment pe Catalin Chelu pentru ca nu facut oferte publice de preluare la societatile Comat Galati si Vitimas Tecuci, dupa ce Comisia stabilise ca actioneaza in mod concertat cu mai multe persoane si cu firma Debrocons.

Astfel, in cazul Comat Galati, Comisia a mai sanctionat cu avertisment firma Debrocons Galati, precum si pe Rimar Cezar, care actioneaza in mod concertat cu omul de afaceri din Galati, in timp ce in cazul Vitimas, alaturi de Chelu, au mai fost sanctionati Stan Maricel Ionel si Rimar Cezar.

Persoanele si firma vizata de aceste avertismente risca sa primeasca amenzi cuprinse intre 500 si 50.000 lei, daca nu depun la CNVM documentatia necesara inceperii ofertelor publice de preluare, in termen de 15 zile.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri