Oltchim ia un credit de 62 mil. euro pentru achizitia unei divizii a Arpechim

Actionarii combinatului chimic Oltchim Ramnicu Valcea (OLT) au aprobat contractarea unui credit de 62 milioane euro, pe o perioada de sase ani cu un an perioada de gratie, pentru achizitia de la Petrom (SNP) a activelor aferente unitatii de petrochimie din cadrul Arpechim Pitesti, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Creditul va fi garantat in proportie de 80%, ce reprezinta 49,6 milioane euro, printr-o scrisoare de garantie emise de Banca Export-Import Eximbank, restul valorii imprumutului urmand a fi garantat de activele imobilizate ale Otchim, in valoare de circa 13,1 milioane euro.

Datoriile Oltchim catre Petrom se ridica la aproximativ 26 milioane euro si s-a stabilit tranzactia pentru achizitionarea diviziei de petrochimie a Arpechim sa se negocieze direct intre cele doua parti fara interventia statului.

Presedintele Romniei, Traian Basescu, a declarat, in timpul unei vizite la Combinatul Oltchim Ramnicu Valcea, ca aceasta companie este pe drumul cel bun si ca din luna noiembrie "va incepe productia din plin”.

In primul trimestru al anului, combinatul si-a adancit pierderile la 28,09 milioane lei (6,56 milioane euro) comparativ cu rezultatul negativ de 3,64 milioane lei din aceeasi perioada din 2008.

Oltchim are un capital social de 34,3 milioane lei, impartit in 343 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei.

Cel mai mare actionar al companiei este Ministerul Economiei, cu o detinere de 54,79%, si grupul german PCC SE, cu o participatie de 12,15%.

Valoarea de piata a combinatului este de 113,19 milioane lei (26,7 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,33 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri