Bursa de Valori Bucuresti este una dintre cele mai subevaluate burse din lume, dar se poate dezvolta prin listarea mai multor companii ceea ce va duce la cresterea capitalizarii si lichiditatii, a declarat Mark Mobius, directorul general al Franklin Templeton Investment Management Ltd.
“Investim in Romania de 12 ani, iar cand am venit BVB era o bursa mica, dar ne bucuram sa vedem ca lucrurile merg mai bine”, a explicat Mobius.

In luna iunie, Franklin Templeton Investment Management Ltd a devenit administratorul Fondului Proprietatea, insa nu cu puteri depline.

Mobius a mai afirmat ca una dintre principalele obiective ale Franklin Templeton este sa se concentreze asupra cresterii valorii titlurilor FP detinute de catre actionari si sa le creeze lichiditate.

“Primul pas concret este evaluarea investitiilor pe care le are Fondul Proprietatea, in special, in privinta companiilor nelistate”, explica directorul Franklin Templeton.

Fondul Franklin Templeton are investitii directe si indirecte de 15 milioane dolari in Romania.

Referitor la conditiile financiare actuale, Mobius considera ca varful crizei a fost atins atat pe pietele de capital cat si in economia globala.

“Urmeaza o crestere, din pacate, analistii din toata lumea privesc intr-o oglinda retrovizoare si sunt inca panicati de ce s-a intamplat fara sa vada cresterea ce o sa urmeze”, mai sustine Mark Mobius.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Cine sunt noii sefi ai Bursei de Valori Bucuresti
Setari Cookie-uri