Mefin Sinaia prelungeste cu o luna perioada de somaj tehnic

Producatorul de piese auto Mefin Sinaia (MEF) a anunta prelungirea cu inca o luna a perioadei de somaj tehnic pentru 89 de angajati, in perioada 1 - 31 august, in timp ce ceilalti 354 de salariati vor avea un program normal de lucru, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.
Pentru perioada 2-31 iulie, conducerea firmei a decis sa tina in somaj tehnic 150 de angajati, iar 320 de salariati sa lucreze cu program normal. De asemenea, in luna iunie, compania a mentinut in somaj tehnic 451 de angajati, ce reprezenta 90% din forta totala de munca, ca urmare a scaderii afacerilor, inregistrata de la inceputul anului.

Mefin Sinaia a inregistrat pierderi de 592.400 lei in primele trei luni ale acestui an, fata de profitul net de 478.200 lei din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile companiei s-au redus cu un sfert.

Afacerile societatii s-au redus la 4,96 milioane lei in perioada ianuarie-martie 2009, de la nivelul de 6,63 milioane lei din aceeasi perioada a anului trecut.

Producatorul de echipamente pentru industria auto are un capital social de 13,23 milioane lei, divizat in 5,29 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Pachetul majoritar apartine companiei DCI Walbridge Partners din Cipru, care detine 79,63% din capital, potrivit ultimei raportari.

Capitalizarea companiei este de 4,3 milioane lei (1 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,82 lei/actiune.

Ultima cotatie a actiunilor companiei a fost de 0,82 lei, in sedinta de marti, ceea ce confera companiei o valoare de piata de 4,3 milioane lei (1 milion euro). Actiunile Mefin Sinaia sunt tranzactionate la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MEF.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri