Producatorul de aeronave Avioane Craiova (AVIO) a raportat pierderi de 10 milioane lei (2,36 milioane euro) in primul semestru al anului, cu 16% mai mari decat cele din perioada similara a anului trecut din cauza lipsei de comenzi, conform unui raport remis pietei Rasdaq.

In primele sase luni din 2008, compania a inregistrat pierderi de 8,62 milioane lei.

Veniturile totale s-au injumatatit in primul semestru ajungand la 3,53 milioane lei, iar cheltuielile au scazut cu 13% la 13,56 milioane lei.

Conform comunicatului, cifra de afaceri realizata in semestrul I 2009 a scazut cu 2,18 milioane lei, pana la 2,85 milioane lei, fata de cea din anul trecut datorita lipsei de contracte/comenzi.

Printre principalii clienti externi s-au numarat in primele sase luni ale anului Bae Systems, Aicraft Traders Anglia, MT Aerospace si Sabca Belgia.

Compania face obiectul unui proiect de privatizare lansat de catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) ce se va incheia pe 30 iulie, singurul ofertant fiind Alenia Aeronautica.

Avioane Craiova are un capital social de 2,29 milioane lei, divizat in 915.484 de actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 80,97% din totalul actiunilor.

Compania are o valoare de piata de 4,76 milioane lei (1,13 milioane euro), conform ultimei cotatii de 5,2 lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
UTI, contracte de 7 mil. euro in aparare si dezastre naturale