Activele administrate de Raiffeisen AM au depasit 100 mil. euro in S1

Fondurile Raiffeisen Asset Management au atras cel mai mare volum de subscrieri in primele sase luni ale anului, activele administrate depasind echivalentul a 100 milioane euro, a anuntat compania printr-un comunicat.
In primul semestru fondurile administrate de Raiffeisen AM au atras 250 milioane de lei din partea investitorilor, reprezentand circa 40% din subscrierile nete din piata, potrivit statisticilor Asociatiei Adminstratorilor de Fonduri (AAF).

Cea mai mare parte a acestei cresteri a fost generata de catre fondul Raiffeisen Monetar, lansat in septembrie 2008, care administreaza peste 350 milioane lei.

“Desi unul dintre avantajele fondului consta in posibilitatea retragerii in orice moment a sumelor investite, in proportie de peste 70% dintre cei care au investit in fond acum 6 luni sunt investitori activi, iar proportia depaseste 80% pentru cei care au aderat prima oara acum 3 luni”, a declarat Madalina Teodorescu, director executiv de vanzari la Raiffeisen Bank.

Aproximativ o treime dintre investitiile sub 250 lei au fost majorate la o medie de peste 6.000 lei in decurs de mai putin de trei luni, mai afirma Teodorescu.

“Pe masura ce semnalele stabilizarii si revenirii cresterii economice globale vor deveni mai evidente si alte categorii de fonduri decat cele monetare se vor dovedi interesante pentru investitori in viitor. Astfel, fondurile cu capital protejat/garantat, cele diversificate si cele de actiuni vor putea oferi randamente superioare pentru investitorii care inca se afla intr-o perioada de asteptare si care pot aloca o parte din economiile lor pe un termen mai lung” a declarat Mihail Ion (foto), presedintele Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management este a doua societate de administrare a investitiilor din Romania dupa totalul activelor, cu o cota de piata de 21% in primele sase luni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri