Pierdere de 182 mil. dolari pentru NYSE Euronext in S1

NYSE Euronext, cel mai mare operator bursier din lume, a raportat o pierdere semestriala de 182 milioane dolari, fata de profitul de 195 milioane dolari in perioada similara a anului trecut, din cauza impactului negativ al costurilor de fuziune cu alte piete, informeaza Bloomberg.
Operatorul a cheltuit 442 milioane dolari in primele sase luni ale anului pentru a fuziona cu alte burse. De asemenea, reducerea comisioanelor percepute de catre cele sapte piete de capital pe care activeaza NYSE au erodat castigurile, chiar si pe fondul majorarii volumelor de tranzactionare.

CEO-ul bursei, Duncam Niederauer,a reusit sa recapete cota de piata pierduta in fata competitorilor Chi-X Europa si Bats Global Markets si a anuntat, in luna aprilie, ca doreste sa reduca costuri de 100 milioane dolari in acest an pentru a sustine profitul.

NYSE Euronext a luat nastere in 2007 cand operatorul bursier din New York a cumparat cea de-a doua bursa din Europa.

CME Group Inc, cel mai mare operator bursier in functie de valoarea de piata, a raportat o crestere a profitului de 10% in primul semestru.

In saptamana care urmeaza, Deutsche Boerse si Nasdaq OMX isi vor anunta rezultatele financiare pe primele sase luni ale anului.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri