Cei patru clienti ai Broker au descoperit ca angajatul facuse tranzactii cu instrumente financiare din conturile acestora, fara a avea permisiunea lor, dupa care au anuntat conducerea casei de brokeraj, informeaza NewsIn.

Angajatul implicat in neregulile descoperite a cazut la intelegere cu Broker Cluj si cu cei patru clienti, angajandu-se sa le returneze banii cu care au fost prejudiciati, in caz contrar casa de brokeraj urmand sa execute silit mai multe bunuri puse sub ipoteca, apartinand rudelor salariatului.

Astfel, pana la sfarsitul lunii iulie, angajatul va trebui sa plateasca 89.400 lei firmei European Investment Group, care avea cont de tranzactionare la Broker Cluj. Celorlalti trei clienti, angajatul le va restitui 527.900 lei, prin intermediul a 12 rate.

Pe de alta parte, Broker Cluj se afla in proces cu mai multi fosti angajati, majoritatea fiind implicati in fraudele descoperite la inceputul anului in cadrul companiei, si intentioneaza sa recupereze de la acestia daune si creante in valoare totala de 5,88 milioane lei. Cea mai mare suma ceruta unui angajat in instanta de catre Broker Cluj este de 840.600 lei.

De asemenea, Broker Cluj vrea sa obtina 300.000 lei de la cinci angajati, printre care si Petru Prunea, reprezentand un transfer realizat in contul personal al fostei directoare de la sucursala Deva.

Alte sume de bani ce ar putea fi recuperate, totalizand 2 milioane lei, reprezinta imprumuturi acordate unor clienti de catre companie.