Conducerea producatorului de masini agricole Mecanica Ceahlau (MECF) convoaca actionarii, la inceputul lunii septembrie, pentru aprobarea unei majorari de capital de 8 milioane lei, potrivit unui comunicat transmis luni Bursei de Valori Bucuresti.
Daca actionarii companiei vor aproba in 4 septembrie majorarea de capital, vor fi emise 80 milioane de titluri, care vor fi puse in vanzare la un pret egal cu valoarea nominala, de 0,10 lei. Fiecare actionar va putea subscrie un titlu nou pentru fiecare doua detinute.

Conducerea Mecanica Ceahlau urmareste prin aceasta operatiune imbunatatirea lichiditatii societatii, propunand totodata si extinderea obiectului de activitate, scrie NewsIn.

Producatorul de masini agricole si-a adancit pierderile de aproape trei ori in primul trimestru al anului, la circa 1 milion de lei. In acelasi timp, afacerile Mecanica Ceahlau, firma controlata de SIF Moldova, s-au comprimat cu 30% in intervalul ianuarie - martie 2009, la 5,75 milioane lei (1,35 milioane euro), dupa ce in perioada similara din 2008 cifra de afaceri se ridicase la 8,13 milioane lei.

Mecanica Ceahlau are un capital social de aproape 16 milioane lei, divizat in circa 160 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Potrivit ultimei raportari, actionarul majoritar al companiei este SIF Moldova (SIF2), cu 55,12% din capital, in vreme ce fondul de investitii Eastern Eagle Fund LTD Winward Cym are o participatie de 12,80%. De asemenea, Broker Cluj detine mai putin de 5% din actiuni.

Capitalizarea Mecanica Ceahlau este de 21,59 milioane lei (5,13 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,1350 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de vineri. Titlurile Mecanica Ceahlau se tranzactioneaza la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti, sub simbolul MECF.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
La cat a ajuns valoarea companiilor listate pe BVB saptamana aceasta
Setari Cookie-uri