Wiener Boerse, operatorul bursei din Viena, si-a majorat capitalul cu 66 milioane euro, printr-o emisiune de actiuni, pentru a-si continua extinderea in Europa emergenta, relateaza Reuters.
Operatorul nelistat, ce a cumparat anul trecut participatii in cadrul burselor din Ljubljana, Praga si Budapesta, a anuntat ca a vandut 231.000 actiuni noi, la un pret de 285 euro, reprezentand doua treimi din actiunile oferite, anunta NewsIn.

"Capitalul nou va fi utilizat pentru a ne continua strategia internationala de succes", a anuntat operatorul intr-un comunicat.

Wiener Boerse, care concureaza pentru suprematia in Europa emergenta cu bursa din Varsovia, detine in prezent participatii majoritare in bursele din Cehia, Ungaria si Slovenia, si a anuntat ca va profita de alte ocazii, in momentul in care se vor ivi.

Directorul executiv Heinrich Schaller a declarat saptamana trecuta ca operatiunile din Croatia, Serbia, Romania si Bulgaria ar fi principelele tinte ale Wiener Boerse, daca ar fi scoase la vanzare.

Wiener Boerse nu a fost invitata sa participe la privatizarea bursei din Varsovia, la care au luat parte Deutsche Boerse, London Stock Exchange, Nasdaq OMX si NYSE Euronext.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Seful Grayling: Agentiile care se bazeaza pe dumping vor da chix
Setari Cookie-uri