Administratorii companiei de constructii Cominco Bucuresti (COBS) l-au ales pe Florin Camarasu in functia de director general al societatii, in locul fostului sef, Cristian Oniga.
Noul director general a ocupat functia la inceputul lunii august.

Cominco Bucuresti a obtinut un profit net de 3.900 lei in primele trei luni ale anului, de aproape sapte ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce afacerile sale s-au comprimat cu aproape o treime, la 14,2 milioane lei.

In primul trimestru al anului trecut, Cominco avea un profit net de 27.700 lei, pe fondul unor afaceri de 20,25 milioane lei.

La inceputul lunii februarie, actionarii Cominco si-au dat acordul pentru reducerea capitalului social prin rascupararea si ulterior anularea a pana la 10% din actiunile proprii.

In prezent, Cominco are un capital social de 4,5 milioane lei, divizat in 1,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. Actionarii principali ai societatii sunt Catalin Gemanar, cu 25,27% din capital, Florin Rusu, cu 12,62%, Dan Garjoaba, cu 12,32%. Gheorghe Gemanar a ajuns sa detina mai putin de 5% din totalul actiunilor. Sorin Apostol controleaza 10% din capitalul social al firmei, in vreme ce Adrian Andrici are o detinere de 9,62%

Titlurile Cominco Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul COBS. Valoarea de piata a companiei este de 22,16 milioane lei (5,26 milioane euro), conform cotatiei de 12,30 lei, inregistrata in cadrul sedintei bursiere de miercuri.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri