Seful casei de brokeraj WBS Romania, Cristian Sima, a demisionat din functiile de presedinte si de membru al consiliului de administratie al Ves Sighisoara (VESY), fiind inlocuit de Alexandru Farcas, a anuntat producatorul de articole din metal.
Rocada a fost realizata la inceputul acestei luni, odata cu demisia lui Sima. Alexandru Farcas mai ocupa functia de membru in consiliul de administratie.

La finalul lunii trecute actionarii producatorului de articole din metal Ves Sighisoara au respins pentru a doua oara majorarea capitalului social cu 4,3 milioane lei, propusa de conducerea companiei, si au revizuit bugetul de venituri si cheltuieli pentru 2009, anticipand pierderi de 277.800 lei, relateaza NewsIn.

Conducerea Ves intentiona sa majoreze capitalul companiei de la 9,33 milioane lei, prin aport in numerar, pana la 13,63 milioane lei, prin emiterea a 43 milioane de actiuni. Actionarii Ves au mai respins si la mijlocul lunii aprilie majorarea capitalului social in cadrul unei alte adunari generale.

Totodata, in adunarea de luni, actionarii au revizuit in scadere cifra de afaceri previzionata pentru anul in curs, in bugetul de venituri si cheltuieli, asteptandu-se totodata la pierderi de 277.800 lei, in contextul in care initial estimasera un profit brut de 1,17 milioane lei.

In prezent, compania se asteapta la afaceri de 44,23 milioane lei, pentru anul 2009, in scadere cu 13% fata de cifra prevazuta in planul initial, de 50,87 milioane lei.

La inceputul lunii iulie, conducerea Ves Sighisoara a decis sa trimita in somaj tehnic 337 de salariati, in urma acestei masuri activitatea de productie comprimandu-se la jumatate. Astfel, de luna trecuta, in cadrul Ves Sighisoara functioneaza doar sectorul de productie a vaselor emailate si asimilate.

Actiunile producatorului de vase emailate Ves Sighisoara se tranzactioneaza din mai 2008 la categoria a doua a pietei reglementate a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), dupa transferul de pe piata Rasdaq, sub simbolul VESY.

Compania are in prezent un capital social de 9,33 milioane lei, divizat in 93,31 milioane de actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Potrivit ultimelor raportari, actionarii principali ai companiei sunt Idifta Bucur, cu 11,54% din capital, si casa de brokeraj WBS Romania, cu 11,57% din actiuni.

Valoarea de piata a companei este de 7 milioane lei (1,65 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,075 lei/actiune, stabilita la inchiderea sedintei bursiere de vineri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Setari Cookie-uri