Producatorul de electrozi si echipamente de sudura Ductil Buzau (DUCL) a raportat pe primul semestru al anului un profit net de 4,88 milioane lei, in scadere cu 58% fata de perioada similara din 2008, la o cifra de afaceri mai mica cu 20%, potrivit rezultatelor financiare transmise Bursei.
Compania obtinuse in primele sase luni din 2008 un profit de 11,65 milioane lei.

Afacerile Ductil au ajuns la 69,87 milioane lei (16,52 milioane euro) in prima jumatate a anului, comparativ cu nivelul din perioada similara din 2008, de 87,84 milioane lei, scrie NewsIn.

Ductil Buzau este unul dintre principalii jucatori de pe piata producatorilor de echipamente destinate sudarii si taierii metalelor. Compania are un capital social de 18,4 milioane lei, divizat in 184 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Ductil este controlata de grupul francez Air Liquide Welding, care detine pachetul majoritar, de 71,84% din actiuni, prin intermediul subsidiarei sale Fro Spa din Italia. In actionariatul Ductil mai figureaza si fondul de investitii Broadhurst Investments, cu 11,71% din capitalul social.

Titlurile Ductil se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul DUCL. Compania are o valoare de piata de 92 milioane lei (21,8 milioane euro), aferenta cotatiei de 0,50 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Cum a evoluat Bursa in prima zi dupa europarlamentare
Setari Cookie-uri