Finantare de criza: Flamingo vrea sa emita obligatiuni de 30 mil. lei

Flamingo International va emite obligatiuni de 29 milioane de lei (6,8 milioane euro), cu scadenta la cinci ani, daca actionarii companiei vor aproba in adunarea de saptamana viitoare, a anuntat compania, printr-un comunicat remis Bursei de Valori.
Rata anuala nominala a dobanzii pentru obligatiunile convertite in actiuni ar urma sa fie de 37,973%, iar cea pentru obligatiunile neconvertite - de 10%, in conditiile in care dobanda se capitalizeaza si se calculeaza anual.

Plata principalului si a dobanzii capitalizate aferente obligatiunilor care nu sunt convertite in actiuni se va face intr-o singura transa, la data de rambursare. Suma de rambursat (principal plus dobanda aferenta capitalizata) este de 0,161 lei/obligatiune.

"Dobanda aferenta pentru intreaga perioada de cinci ani este scadenta la oricare dintre datele de conversie, in cazul in care se opteaza pentru conversie, sau la maturitate", se mai arata in comunicat.

Obligatiunile nu pot fi rascumparate anticipat, iar oferta va fi autorizata sa se desfasoare numai pe teritoriul Romaniei.

Flamingo initiaza aceasta oferta "pentru obtinerea de fonduri in vederea sustinerii activitatii comerciale a emitentului in prezentul context de criza economica".

"Fondurile obtinute din emisiunea de obligatiuni vor fi folosite in activitatea comerciala a emitentului, putand servi atat pentru investitii, cat si pentru rambursari de datorii sau alte plati", au explicat oficialii companiei.

Obligatiunile nu vor fi listate si Flamingo nu isi va asuma responsabilitatea pentru listarea acestora, dar isi va pastra dreptul de a initia procedura de listare a prezentelor obligatiuni pe o piata reglementata.

In prima faza, obligatiunile emise ar urma sa fie oferite spre subscriere actionarilor existenti la 2 septembrie 2009, pentru a-si exercita dreptul de preemptiune, acestia putand subscrie obligatiunile proportional cu actiunile pe care le detin, in perioada de preemptiune.

Ulterior, obligatiunile ramase nesubscrise la sfarsitul perioadei de preemptiune vor putea fi cumparate de orice investitor, inclusiv de actionari, care vor trebui sa achizitioneze fiecare obligatiuni in valoare de cel putin echivalentul in lei a 50.000 euro, dar nu mai putin de 250.000 lei.

Obligatiunile ramase nesubscrise la sfarsitul celei de-a doua etape vor fi anulate.

Obligatiunile sunt dematerializate, nominative, corporative si convertibile, au o valoare nominala de 0,10 lei.

Detinatorii lor vor avea dreptul sa opteze intre convertirea obligatiunilor in actiuni, prin depunerea unei solicitari in acest sens la una dintre datele de conversie, sau detinerea acestora pana la implinirea maturitatii.

Pe de alta parte, la adunarea generala extraordinara din 17 - 18 august, actionarii vor trebui sa voteze si propunerea inaintata de actionarul Flamingo - QVT Fund -, care a cerut dizolvarea companiei, fara sa ofere si o explicatie.

Cel mai mare actionar al Flamingo este Daniel Cinca, cu o detinere de 25,2% din capital, in vreme ce omul de afaceri Dan Adamescu detine prin intermediul firmelor Nova Trade si Astra 17,54% din actiuni. De asemenea, fondul de investitii QVT are o participatie de 22%, iar Alexandru Ion Tiriac controleaza 5,12%.

Grupul Flamingo International activeaza pe piata din Romania din 1994, fiind axat pe comertul de produse IT&C, electronice si electrocasnice.

Flamingo International (FLA) are in prezent un capital social de 77,91 milioane lei, divizat in 779,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Compania are o valoare de piata de 20,88 milioane lei (4,95 milioane euro), potrivit cotatiei de 0,0268 lei, stabilita in sedinta bursiera de vineri.

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri