Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat amenzi de 2.500 lei conducerii casei de brokeraj Actinvest Brasov, precum si reprezentantilor controlului intern, pentru mai multe neregului descoperite in urma unui control de fond, potrivit ordonantelor emise de Comisie.
Directorul general al firmei de brokeraj, Daniela Carmen Boeriu, a fost sanctionat cu 1.000 lei, pentru mai multe nereguli descoperite, printre care si faptul ca societatea a pastrat in conturile clientilor si fonduri proprii.

Comisia precizeaza ca Actinvest a transmis cu intarziere raportul privind structura organizationala si sistemul de contabilitate pe anul 2007.

Adriana Bechianu, un alt conducator al firmei, a primit o amenda de 500 de lei,in timp ce presedintele Actinvest, Ioana Stan, a primit avertisment.

Pe de alta parte, doi reprezentanti ai departamentului de control intern, Adriana Speriatu si Otilia Elena Popescu, au primit fiecare cate o amenda de 500 lei.

CNVM a efectuat controlul de fond la casa de brokeraj din Brasov in perioada 10-13 martie.

Actinvest ocupa a 25-a pozitie in topul brokerilor de la Bursa de Valori Bucuresti, cu un rulaj de la inceputul anului de 57,73 milioane lei, adica o cota de piata de 0,90%.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri