Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a amendat societatea Capital Group of Central Europe cu suma de 4.765 lei, reprezentand 5% din capitalul social, motivand ca firma promoveaza servicii de investitii financiare, fara a avea avizul CNVM. In plus, Martin Kilian si Marian Paun, asociati in companie, au primit interdictia de a desfasura activitati pe piata de capital timp de 5 ani.
Comisia a demarat o ancheta dupa ce a primit mai multe sesizari ca aceasta firma promoveaza servicii de investitii financiare, incalcand astfel dispozitiile legii pietei de capital, temeiul sanctiunilor fiind desfasurarea de activitati in piata fara avizul CNVM.

Pe langa sanctiunile aplicate, au fost sesizate si organele de politie, in vederea deschiderii de dosar penal.

Martin Kilian, administratorul societatii sanctionate, a depus o contestatie, fara succes insa.

El sustine ca firma nu a desfasurat activitati de preluare de ordine si incheiere de contracte, ci are doar activitati de studiere a pietei si sondare a opiniei publice, acestea neavand nevoie de autorizatia CNVM.

Plangerea a fost respinsa, sanctiunile fiind considerate temeinice si legale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri