Prospectiuni Bucuresti (PRSN), companie controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a obtinut un profit net de 22,27 milioane lei (5,26 milioane euro) in primele sase luni ale acestui an, in crestere de 12 ori fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a sporirii afacerilor cu 86%.
In primul semestru al anului trecut, Prospectiuni Bucuresti a avut un profit net de 1,84 milioane lei. Afacerile companiei au avansat cu 86%, in primele sase luni, la 106 milioane lei (25 milioane euro), dupa ce in intervalul echivalent al anului trecut acestea se cifrau la 56,87 milioane lei.

In intervalul ianuarie-iunie 2009, Prospectiuni a atras venituri totale de 110,47 milioane lei (26,1 milioane euro), cu 82% mai mari decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, de 60,7 milioane lei. Totodata, cheltuielile companiei au crescut, insa cu doar 43%, la 83,74 milioane lei (19,8 milioane euro), fata de nivelul din primul semestru al anului trecut, de 58,4 milioane lei, scrie NewsIn.

Compania estimeaza pentru acest an un profit net de 17,7 milioane lei, de aproape sase ori mai mare decat cel obtinut anul trecut, si urmareste totodata sa-si sporeasca veniturile cu 44%, potrivit bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionari.

Anterior, omul de afaceri Ovidiu Tender (foto), actionarul majoritar, anunta ca vrea sa extinda activitatea Prospectiuni Bucuresti (PRSN), prin deschiderea mai multor reprezentante in tari din Orientul Mijlociu, printre care se numara Iran, Siria, Egipt, Maroc, Dubai, Turcia, Irak si Libia. De asemenea, Prospectiuni urma sa se extinda in India, Trinidad, Ecuador, Namibia, Venezuel si Mauritania.

Prospectiuni Bucuresti are un capital social de 71,8 milioane lei, divizat in 718,05 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este societatea omului de afaceri Ovidiu Tender, Tender SA, care detine 69,48% din actiuni, in vreme ce SIF Muntenia are 11,87% din capital.

Compania este specializata in geologie, prospectiuni pentru hidrocarburi prin foraje si lucrari seismice.
Titlurile Prospectiuni Bucuresti se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul PRSN. Actiunile au incheiat sedinta de joi la cotatia de 0,224 lei, ceea ce da companiei o valoare de piata de 160,84 milioane lei (38,1 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Tender vrea sa duca Prospectiuni si in Singapore
Setari Cookie-uri